Nu har jag och tränat spinning ca 2ggr i veckan regelbundet i ca en månad. Oj vad jag känner mig duktig och det känns så skönt att träna regelbundet att man har kommit i gång och gjort det till en bra vana!
Stor kram till mig som är så duktig....GO GO GIRL!!!

8 tips till dig som vill börja spinna!

1. Drick alltid vatten innan cykelpasset börjar. Ta med en plastflaska in och häng den på cykelramen så att du kan dricka även under träningen. Ta även med en handduk.

2. Jympadojor går bra, men de får inte vara alltför mjuka, då riskerar foten att "somna". En sko med lite hårdare sula, typ tennissko, är att föredra.

3. Vadderade cykelbyxor är sköna, liksom dubbla tajts. Men viktigast är att kläderna sitter åt skönt på kroppen och inte fladdrar för mycket. Kortbyxor och t-tröja duger utmärkt.

4. Ställ in styret så att det kommer högre än sadeln.

5. Låt spännremmen på trampan "sticka ut", då är det lättare att själv reglera åtdragningen av foten under passets gång.

6. Trampa inte fortare än du klarar av. När ändan börjar "studsa" på sadeln så cyklar du för fort eller på alltför lågt motstånd.

7. Slappna av i axlar och armar så sparar du dessa från onödiga spänningar. Håll fingrarna och tummen på samma sida runt styret.

8. För att orka spänna magen när du står upp och trampar bör du komplettera spinningen med lite styrketräning för mage och rygg. Antingen på gymet eller i hemmet.

Lånade dom bra tipsen från aftonbladet Publicerad: 2000-10-06 till er som vill veta =)

Kommentera

Publiceras ej