Midsommar ...!!

Midsommarafton är den högtid på året eller fest om man ska kalla det för vad det egentligen blir av det hela. Det är en gammal tradition som ligger bakom firandet av midsommarafton. Den urgamla traditionen började redan på Vikinga tiden då man ville fira midsommaren. Man firade i och med den här festen att det var den längsta dagen på året och att året hade vänt. Nu skulle det bara bli mörkare och mörkare.

I går var jag och Håkan och firade midsommar i Fränsta! Vi var på Riddar live show mitt ute i naturen. Det var riktigt mysigt och skön solig dag! Alla i live gruppen var jätteduktiga och såg ut att ha kul. Jag skulle gärna vara med i live gruppen eller nåt liknade med min gumma för det var folk från byn som deltog inga proffs,men tuvär ligger det för långt bort. Synd att det inte finns någon liknande grupp i Sundsvall,hade varit riktigt skoj!?? Extra roligt var det att det fanns många karlar med i gruppen inte bara kvinnor !

På kvällen stannade vi till vid en sjö och gjorde upp eld. Hade vi med oss grillkorv och kaffe satt och pratade om allt och inget! Det var hur mysigt som helst riktigt skönt att vara nära narturen. Det är som balsam för själen!!

I kväll blir det midsommar firande hos Roger ! Han ska ha en liten fest med party tält,grillning,gamla traditioner som sil,ny potatis,sallader och massa öl och mojito! Ska bli hur kul som helst och vädret värkar lovade också !
Nu är det bara att duscha och byta om till något snyggt sen dra i väg på nästa tillställning..sova får man göra i graven ....

Ha en fin och skön midsommar !

Kommentera

Publiceras ej